Vsi, ki ste že kdaj prodajali stanovanje, dobro veste, da gre za dolgotrajen proces. Celoten postopek poteka v določenem vrstnem redu, ki ga je dobro poznati in upoštevati. Storitev prodam stanovanje od prodajalca zahteva veliko energije, predvsem pa vztrajnosti in potrpljenja.

Prodaja stanovanja ne pomeni zgolj objave oglasa in nekaj fotografij, ampak mnogo več. Zanimanje za prodam stanovanje je danes zelo veliko, zato čakanje na klic enostavno ni več dovolj za uspešno prodajo nepremičnine. Ker so zahteve na trgu vedno večje, se je v takšnih primerih najbolje odločiti za posrednika nepremičnin.

Prodaja stanovanja se začne z določanjem njegove cene

Popolnoma logično je, da se je za storitev prodam stanovanje najbolje odločiti v času, ko cena stanovanj raste. Nikakor pa ni dobro s ceno stanovanja pretiravati, saj to lahko kupce odbije. Ceno je potrebno določiti glede na obstoječe stanje stanovanja, leto izgradnje, njegovo površino, morebitno obnovo, lokacijo in druge pomembne dejavnike.

V tej fazi ne pozabite pripraviti tudi vse potrebne dokumentacije, ki bi utegnila zanimati kupce. Ti običajno zahtevajo izpis iz zemljiške knjige, dokazilo o lastništvu, morebitne hipoteke in uporabno ter gradbeno dovoljenje. Če ste stanovanje obnavljali, so lahko koristna dokumentacija tudi računi.

Dobro pripravljen oglas za prodam stanovanje je pogoj za uspešno prodajo

Danes lahko naletite na ogromno oglasov za prodam stanovanje, ki pa so slabo pripravljeni. Zaradi tega se v množici oglasov enostavno izgubijo. Če želite, da vaš oglas za prodam stanovanje izstopa, potem je potrebno temu nameniti posebno pozornost.

Zelo velika verjetnost je, da se kupci pred nakupom stanovanja odločijo za njegov ogled. Zato se je tudi na ogled potrebno dobro pripraviti in poskrbeti, da je stanovanje prijetno urejeno in čisto. V primeru, da se kupec odloči za nakup, običajno sledi sestava in podpis kupoprodajne pogodbe, prodajalec pa mora plačati tudi davek na promet z nepremičninami.

Nekaj najpomembnejših nasvetov, da storitev prodam stanovanje poteka brez napak

Dodaj odgovor