Ko gremo na neko dolgo pot in vem, da nam bo dolg čas, je zelo dobro imeti avtoradio. Avtoradio nam dela družbo, nam igra glasbo in pove, kje vse so zastoji ali zapore na cesti. Na avtoradio se lahko tudi povežemo z Bluethoot-om in predvajamo glasbo po lastni želji preko telefona.

Če se vozimo ponoči in obstaja možnost da bomo zaspani, je dobro da imamo neko glasbi, ki igra, saj v tišini lahko hitreje zaspimo kot pa če imamo neko glasbo malo bolj naglas. Avtoradio ima različne postaje, ki lovijo in predvajajo različne radie. Nekateri kanali so polni govorjenja in pogovarjanja, drugi pa so polni glasbe. Po navadi imamo raje kanale, kjer ne govorijo toliko in raje predvajajo glasbo, saj to je namen, ko se usedemo v avto, da na poti do cilja poslušamo glasbo in ne pogovarjanje.

Avtoradio nam lahko pomaga na kakšnih dolgih napornih vožnjah

Nekateri starejši avtomobili imajo tako stare avtoradie, na katerih lahko poslušamo le kasete ali celo CD-je. Tukaj moramo sami poskrbeti, da imamo kasete ali CD-je in lahko sami kontroliramo kaj bomo poslušali. Na avtoradiu ki ima različne kanale ne moramo odločati kaj bomo poslušali ampak poslušamo to kar nam je dano. Lahko le prestavljamo kanale in upamo da naletimo na nekaj kar nam bo všeč, ali pa se enostavno preklopimo na svoj telefon in damo glasbo po izbiri. Odločitev je popolnoma naša.

Glede na lokacijo na kateri se nahajamo, lovijo določeni kanali. En kanal po navadi ne bo lovil po celi državi ampak samo na določenem območju. Na avtoradiu si lahko nastavimo, da nam avtoradio sam preklopi kanal, ko ta več ne dela na nekem določenem območju. Prestavi se sam na kanal, ki je na tistem območju dostopen in tega poslušamo do naslednjega območja. Če smo povezani na telefon, to seveda ni problem, saj glasba na telefonu ni omejena na nobeno območje ampak dela vsepovsod. Paziti moramo le na baterijo, ki pa je lahko hitro zmanjka, če smo na neki dolgi poti.

Avtoradio nam lahko pomaga na kakšnih dolgih napornih vožnjah